Известие
Collapse
No announcement yet.
Тропащ маховик докато колата е студена
Collapse
X
-
Докато не почне да тресе или да има вибрации не го мисли толкова.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колеги, при мен пък тракането продължава вече и при топъл двигател, като до 1500 оборота усещам удари в педала за газта(от демпфера ли са и те ?), 3-та предавка почти влиза без съединител и то на място, като при побутване към нея не издава и звук дори, а шумът намаля драстично, но не спира. Възможно ли е да има и друг проблем, освен маховика в тази ситуация?Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm 150HP 2007 - Il treno veloce.
Comment
-
Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщениеАз нямам стържене, смених всички лагери + този на дифа.'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
Comment
-
Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщениеВарна, мога да ти дам телефон на лични.
600 лв демонтаж/монтаж и смяна на всички лагери на кутията.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщениеТропат ви валовете в скоростните кутии!!! За лагери са ви кутиите . Ще кара докато се разпадне лагера на 6-та и тогава може би ще са непоправими. От време на време вси4ки имате стържене при по голям наклон на колата. Не ми работи буква "ch" и ползвам "4" за което се извинявам.Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp
Comment
-
Аз направих пълна ревизия на кутията, смених лагерите. Смених и съединител + лагер помпата, но не смених маховика. Е, изчезна виенето на 5-та и 6-та предавка, но почукването на студен двигател си остана. Все си мислех , а и ме убеждаваха двама майстори, че чукането е от лагерите на скоростите, но явно са били в грешка. Както и да е, засега така ще я оставя.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
-
Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщениеАз направих пълна ревизия на кутията, смених лагерите. Смених и съединител + лагер помпата, но не смених маховика. Е, изчезна виенето на 5-та и 6-та предавка, но почукването на студен двигател си остана. Все си мислех , а и ме убеждаваха двама майстори, че чукането е от лагерите на скоростите, но явно са били в грешка. Както и да е, засега така ще я оставя.
Всички симптоми който съм чел за M32 са виене .. невключване .. излизане от скорост .. но не е и чукане.
На колко км е колата ? - просто информативноAlfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщениеДа в голяма грешка .. ! Трябваше по темата да се консултираш с хора, който работят конкретно скоростни кутии .. А не майстор по всичко.
Всички симптоми който съм чел за M32 са виене .. невключване .. излизане от скорост .. но не е и чукане.
На колко км е колата ? - просто информативно
Но най-дразнещия момент беше с почукването. По-нататък ще взема да сменя и маховика, за да бъде всичко окомплектовано и да знам, че поне и това съм свършил.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
-
Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщениеПривет. Колата е на 232 000 км, реални. Принципно, имаше си симптоми и на тръгнали лагери - имаше си виене на 5-та и 6-та в движение, 4-та понякога излизаше, особено при връщане от по-висока предавка.
Но най-дразнещия момент беше с почукването. По-нататък ще взема да сменя и маховика, за да бъде всичко окомплектовано и да знам, че поне и това съм свършил.
Дано и моят изкара толкова
Прави го като имаш възможност, защото той също скапва ск.кутия.
Неприятното е че се наливат много пари, а в Бг не знаеш до кога ще имаш колатаAlfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
Comment